"Cine se uită în exterior, visează. Cine se uită în interior, se trezește!" Karl Gustav Jung
Psiholog De Buzunar
Terapie individuală

Terapie individuală

Terapia poate fi o unealta valoroasa, care te poate ajuta în a face față unui set foarte variat de probleme: de la anxietate la stres, probleme legate de relațiile interumane, traume, sau probleme legate de mediul de lucru sau cel în care trăiești.

Terapia individuală este un proces comun între un terapeut și o persoană în terapie. Cel mai important vehicul al schimbării este relația dintre tine și psiholog. Aceasta relație vă fi clădită pe încredere, respect reciproc, și angajamentul  pe care ți-l iei de a înțelege și a schimba lucrurile care simți nu funcționează așa cum iți dorești.

Astfel, terapia te poate ajuta:

– Să te simți mai încrezător în forțele proprii

– Să iți îmbunătățești relațiile cu cei din jur

– Să iți (re)capeți controlul asupra propriei vieți

– Să te înțelegi pe tine însuți și să găsești calea spre un “eu” mai bun, mai sănătos și mai armonios

– Să înțelegi trecutul și felul în care acesta îți impacteaza prezentul

– Să îți găsești semnificația, scopul și direcția

– Să ai mai mult success în viață profesionala

– Să îți îmbunătățești starea de sănătate

– Să îți depășești fricile

– Să reduci comportamentele distructive, cum ar fi adictii, abuzuri, dependente

Chiar și persoanele care se bucura de succes și sunt perfect adaptate pot beneficia (ba chiar de multe ori beneficiază deja) de terapie. Psihologul te poate ajuta să te pregătești pentru provocările viitoare, să faci față micilor probleme de zi cu zi, precum și să elimini sau să ții sub control factorii de stres care fac parte din viață fiecăruia dintre noi. Cu atât mai mult, terapia te va ajuta în caz că te afli în oricare din situațiile următoare:

– Gândurile, sentimentele sau comportamentul tău îți afectează calitatea vieții (de exemplu nu dormi bine, nu te odihnești, ai modalități nesănătoase de a face față problemelor, sau pur și simplu ai ajuns  să eviți lucruri, situații sau oameni care în mod normal îți făceau plăcere)

– Simți că gândurile, sentimentele sau comportamentul tău îți afectează relația cu prietenii sau cu familia, sau performanțele la locul de munca munca sau la școala.

– Prietenii sau familia ți-au spus că sunt îngrijorați din cauza ta.

– Unele simtome fizice își găsesc de multe ori, cel puțin parțial, cauza în probleme psihologice.  De exemplu migrene, probleme digestive, dificultăți de respirație, tensiune musculară.- Te simți foarte obosit sau epuizat, și nu-ți dai seama din ce cauză.