"Cine se uită în exterior, visează. Cine se uită în interior, se trezește!" Karl Gustav Jung
Psiholog De Buzunar
Nutriție

Nutriție

Când vorbim de nutriție, e bine să ne gândim la un stil de alimentație sănătos care ne satisface. 

A învață cum să ne alimentam în zilele noastre a devenit din ce în ce mai dificil datorita presiunii imense pe care media o pune asupra felului în care arătam. 

Scopul principal al consilierii în nutriție nu este să slăbim, ci să atingem greutatea ideala pentru ca, corpul nostru să ne poată susține stilul de viață și să ajungem la punctul în care ne simtim sănătoși și mulțumiți de noi. 

Acest concept se numește  sănătate integrativă și este mișcarea către o abordare holistică, centrată pe pacient. Obiectivul principal al acestei mișcări implică tratarea pacientului că o persoană întreagă, mai degrabă decât doar o constelație de simptome. Filozofia de bază a acestei mișcări este că fiecare pacient reprezintă un set unic și complex de mecanisme care îi influențează funcționalitatea și starea de bine.

Legătura dintre psihologie și nutriție a devenit firească pe parcursul evoluției celor doua domenii și, în ultimii ani se pune accent pe îndrumarea indivizilor printr-un proces care le dezvoltă abilitățile perceptive, cognitive și psihologice pentru înțelegerea modului în care tiparele lor de aport alimentar pot contribui la modul în care se simt. Scopul acestui proces este de a spori gradul de conștientizare cu privire la alegerile alimentare care susțin sănătatea mintală.

Ședințele vor include o analiza complexă a comportamentului alimentar pentru identificarea eventualelor tulburări alimentare dar și o schema completă de alimentație adaptată fiecărui individ în funcție de nevoile acestuia.

Hai să reînvatăm să ne alimentam și să ne bucurăm de acest dar al vieții!