"Cine se uită în exterior, visează. Cine se uită în interior, se trezește!" Karl Gustav Jung
Psiholog De Buzunar
Terapie de grup și dezvoltare personală

Terapie de grup și dezvoltare personală

Terapia de grup este una dintre cele mai eficiente tehnici terapeutice pentru tratarea unui număr extins de probleme psihologice pe care le întâmpină oamenii, inclusiv depresie, anxietate, furie și durere.

Deasemenea, în cadrul terapiei de grup veți avea acces la materiale care au ca scop dezvoltarea personală și mai buna înțelegere a proceselor cognitive și comportamentale.

Un grup de consiliere este format de obicei din 6-8 persoane care se întâlnesc față în față cu 1 sau 2 facilitatori instruiți și vorbesc despre ceea ce îi preocupă cel mai mult. Membrii se ascultă reciproc și își oferă reciproc feedback în mod deschis. Aceste interacțiuni oferă membrilor posibilitatea de a crește înțelegerea, de a încerca noi moduri de a fi alături de ceilalți și de a afla mai multe despre modul în care interacționează. Conținutul sesiunilor de grup este confidențial; membrii sunt de acord să nu identifice alți membri sau preocupările lor în afara grupului.

Într-un cadru de grup, clienții sunt încurajați să-și dezvăluie cele mai intime gânduri, sentimente și lupte cu alți membri ai grupului. Aceștia ar trebui să se simtă confortabil într-un mediul cald și de susținere. Pe măsură ce alți membri ai grupului își împărtășesc emoțiile cu privire la gestionarea dificultăților similare, mulți oameni își dau seama că nu sunt singuri în luptele lor și validează prin ce trec. În același timp, li se oferă și o gamă mai largă de perspective asupra aceleiași situații, ceea ce îi poate ajuta să facă față propriilor probleme mai eficient.