"Cine se uită în exterior, visează. Cine se uită în interior, se trezește!" Karl Gustav Jung
Psiholog De Buzunar
Psiholog de buzunar

Psiholog de buzunar

Cine a incercat macar o data în viața să scrie un referat știe cu siguranța că, cea mai uzuală forma de a începe este cu o definiție. Definițiile în general au o sursa bibliografica greu de contestat.

Și eu, în spiritul atâtor ani de formare, voi incepe cu o definiție a ce înseamna noțiunea de psiholog:

DEX:

PSIHOLÓG, -Ă, psihologi, -ge, s. m. și f. 1. Observator fin, dotat cu capacitatea de a sesiza și de a analiza viața sufletească a cuiva; cunoscător al sufletului omenesc. 2. Persoană specializată în studiul psihologiei. – Din fr. psychologue. 
Sursa: DEX ’98 (1998) |

Ma opresc asupra primei definiții, pentru ca ea dă un aer mistic, chiar supranatural meseriei pe care am îmbrățișat-o și oricât de tare ma flatează gândul că aș putea avea capacitatea de a cunoaște pe deplin sufletul omenesc, trebuie să recunosc că ma depașeste.

“Psiholog de buzunar” a pornit cu un scop clar: vreau sa pornesc într-o aventura a cunoașterii unicitații lumii ce mă înconjoară, și ofer la schimb posibilitatea să vă identificați gândurile, comportamentele în articole scurte în care voi explica felul în care “funcționam”. Pentru accesarea articolelor vă rog să folosiți secțiunea de categorii din dreapta paginii.

Aștept cu curiozitate comentariile și întrebările voastre. Putem analiza orice tema vă interesează, motiv pentru care vă aștept cu sugestii la adresa de mail : alexandrasigmirean@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *